ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

Kreativni kaos kojem nema pomoći




Često znam vidjeti razne članke o tome kako bolje organizirati i iskoristiti dvadeset i četiri sata u jednom danu. I sve to divno zvuči, puno dobrih savjeta se može naći. Čak osjetim ono nešto, neku nadu da je došao moj dan da se organiziram malo, ali onda me realnost vrati nazad u moj svijet u kojem vlada kreativni kaos.

Ja spadam u onu nepopravljivu skupinu kojoj nema pomoći. Nema tog plana i te snage koja će dovesti mene u red. Jednostavno ne možemo protiv samih sebe. Neke stvari i navike možemo promjeniti, ali ono istinsko 'ja' u nama ne možemo. To je kao da ideš mijenjati krvnu grupu. Nemoguće je!

Koliko god me ponekad zasmetalo to i poželjela bi malo nekakvoga reda i rasporeda, opet s druge strane uživam u toj svojoj nesputanosti. Nikada ne znam što mi novi dan nosi. U kojem kutku kreativnosti i mašte ću se naći tog dana.

Možda da se bavim nekim ''običnijim'' stvarima, i da ih nema previše, možda bi i moglo biti reda. Ali kada se baviš pisanjem, crtanjem i sličnim, ne možeš se prisiliti da određenog dana u određeno vrijeme radiš baš to što si zapisao. Jer ideje i inspiracija su vrtlog koji se okreće svojom voljom i nikad ne znaš s koje strane i kojom snagom će te udariti. Možeš ti napisati na planer 'Sutra u 10:00 pisanje.', ali kada u dva u noći ti dođe ideja koja nestrpljivo skakuće nadajući ti da skreneš i umiriš misli jednostavno moraš uzeti olovku i papir, te zapisati tu ideju jer ona neće nestati ako nastaviš ležati pokušavajući da zaspiš.

A nekako mi se čini da i bolje ispadne kada se prepustiš mašti da upravlja tvojim mislima i prstima u bilo koje vrijeme jer onda ono najbolje izađe iz tebe. Bez ikakve prisile i plana.



U koju skupinu vi spadate? Ima li ''nade'' za vas?


Broj komentara: 8:

  1. Ta sam, zato sada zapisujem i pokušavam da se držim rasporeda inače me misli povedu u ko zna koju aktivnost. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sretno u praćenju rasporeda!
      Hvala na komentaru. :)

      Izbriši
  2. Ja sam uspela da napravim planer i to tek kad su mi se obaveze nagomilale do te mere da nisam više mogla da izađem na kraj sa ceduljicama po džepovima. :D I sada mi se desi da preskočim po nešto, da nešto zaboravim da upišem, ili da me dan prosto odvede na skroz drugu stranu, pa džaba mi i planer i sve. :D Tešim se da ću rutinu steći vremenom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bitna je dobra volja, i želja. Nadam se da ćeš u potpunosti uspjeti u svome naumu i postići željenu rutinu.
      Hvala na komentaru. :)

      Izbriši
  3. Dok sam motivirani napravim ono što moram na vrijeme, no nekad se i hvatam za zadnju slamku. Nema strogog pravila kod mene, jedino da ništa ne valja forsirati, ni work ni chill.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan post, pronalazim se u njemu. Definitivno se slažem da sve bolje ispadne kada se prepustimo mašti i inspiraciji. :)

    OdgovoriIzbriši